Zo wordt je to-do lijst je grootste vriend

Gestresst van je eigen planning? Ben je al begonnen met een to do lijst en komt daar geen einde aan? Of beheerst die lijst jou waardoor je nooit kunt stilzitten? Je hoofd zit vol met alle werk wat op je af komt, dat roept spanning op, alles MOET en stapelt zich op. Je had je nog zo voorgenomen bij je laatste vakantie, dat je het nu wel onder controle ging houden en het (b)lijkt weer niet lukken. Of misschien raak je niet uitgerust in je weekend (en nee, dat heeft niet te maken met het uur vooruit van afgelopen weekend, je hebt er al langer last van). Nu je werkplicht opnieuw roept deze week, hol je achter de feiten aan. Het liefst ren je weg van die ballast aan werk dat nu nog moet gebeuren…. De tijd tussen je weekenden kan ook leuk zijn, hoe? Lees even door!

Tel je ook op maandag al af naar het weekend?

Continue Reading

Puur, vanuit jezelf, zijn

 van rups tot vlinder

Ik voel me verbonden
samen met mijn eigen liefde en al mijn wonden

Dat ook die wonden mogen helen
door in die liefde te delen

open te staan
voortaan

kwetsbaar en verlegen
bewandel ik mijn wegen

wegen van het leven
waarop ik mijn liefde mag ontvangen en geven

stilstaan van tijd tot tijd
om uit te stappen van die hectische maatschappij in strijd

strijd van alles snel en gehaast
hoe heb ik het ooit anders kunnen doen zeg ik zo verbaast?

mijn eigen tempo nu volgen
daar ligt mijn kracht verborgen

vanuit die kracht laten opwellen
wat het moment heeft te vertellen

synchroon met het universum lopen
tekens en die bijzondere toeval, lang op zitten hopen

nu dit te kunnen herkennen
is het af en toe wennen

stap voor stap zo blij en vrij
helderheid vanuit die brei

die brei aan prikkels en afleidingen
het kostte wat voorbereidingen

nu dankbaar daarvoor
voor al die laagjes die ik al in tussentijd verloor

om tot die kern te komen
iets waar ik van blijf dromen

want nu het leven zich als een proces ontvouwt
is het een groot feest, iets waar mijn kern graag op vertrouwt

Pure-You, geschreven door Claudia Thiessen

puur, vanuit jezelf, zijn

Burn-out …of toch niet?

En opeens….die stilte, je voelt je leeg, opgebrand

Burn-out …of toch niet?Mogelijk heb je met je werkgever overleg gehad om even wat rustiger aan te doen, want je hebt meer tijd nodig dan de reguliere vakantie. Of overweeg je om een pauze of ben je nog niet zo ver en ervaar je dat je lijf te klein is voor wat je voelt, je adem zit hoog in de borstkas, of opgejaagd. Het zijn allemaal signalen die je lichaam geeft, om je te helpen, te helpen luisteren naar wat je werkelijk nodig hebt, bij het nemen van rust en stilte, ga ’s luisteren wat het te vertellen heeft. Iets wat we niet gewoon zijn, en zeker de rust niet voor vinden op het moment dat je hard doorwerkt en niet in de gaten hebt, dat het anders kan. Doorgaan lijkt de enige oplossing, echter je pleegt roofbouw aan je eigen lichaam en geest, hoogspanning = levensgevaarlijk. En het kan ECHT anders!

In de andere blog, ging ik in op wat de kracht van stilte kan betekenen bij een burn-out. Nu gaat dit artikel in op het feit dat die stilte je duidelijkheid geeft over je situatie en je beseft, dat er meer aan de hand is.

“Vraag jezelf af:

wat heb ik nodig nu om die andere aanpak te vinden?”

 

Of je besluit toch ’s even een pauze te nemen en dan ben je thuis, verplichtingen van je werk worden even geparkeerd en vallen daardoor weg, en toch zie je door de bomen het bos niet meer. Je zit dan eindelijk met jezelf, en je voelt je leeg, opgebrand, mogelijk ben je in een burn-out beland.

Als meer doen om onrust op te lossen, niet meer werkt

De erkenning van een burn-out bij een ander is vaak makkelijker, dan voor jezelf. Toch doe je je er zelf een groot plezier mee, het is nl. de eerste stap naar herstel en de weg naar een betere kwaliteit van leven, ja echt! dat bestaat :-).

Algemeen wordt gesteld dat er sprake is van een Burn out wanneer iemand te kampen heeft met extreme vermoeidheid, een duidelijk cynisme en dus afstand van zowel zijn of haar werk als zijn of haar collega’s en het gevoel persoonlijk niet meer bekwaam te zijn om goed te presteren binnen de job. Een Burn out is vaak werk gerelateerd en komt vaak voort uit een periode van extreme werkdruk of stress binnen de werkomgeving. Mensen die met een Burn out te maken krijgen, zien het absoluut niet zitten om nog langer naar het werk te gaan. Prive kan ook bijdragen of de oorzaak zijn tot burn-out, denk dan aan een scheiding, verhuizing of andere grote verandering in je leven (bron: www.burnout.nl). Vaak zie je een opeenstapeling van verschillende ingrijpende gebeurtenissen, waarbij op een bepaald moment de emmer overloopt.

Wat vervolgens van belang is om:

  • de energiebalans te herstellen
  • activiteiten opnieuw opbouwen en structuur
  • negatieve gedachten leren herkennen en vermijden
  • nee leren zeggen en grenzen stellen

Ga altijd even langs bij je huisarts, om vanuit medisch perspectief je situatie te laten beoordelen. Daarnaast zijn er genoeg mogelijkheden om je te laten ondersteunen in die periode van herstel en essentieel om te voorkomen dat je nog een keer in dezelfde situatie terecht komt. Vragen zoals:

  • hoe moet dat op het werk?
  • kom ik me dan niet zelf opnieuw tegen?
  • hoe dat te voorkomen en de balans houden tussen werk en prive?

zijn relevant voor jouw situatie, en er zijn manieren die hierbij de oplossing bieden, zodat ook jij:

  • lekker in je vel, ontspannen, je werk kunt doen
  • effectief kunt werken (daar is je werkgever heel blij mee en het geeft jouwzelf ook weer die voldoening  en plezier wat je zo graag wil)
  • signalen oppikken van je zelf die je helpen te herkennen dat je uit balans begint te raken en die nu gebruiken als ‘in-balans-houder’ voor jezelf

Hiervoor biedt een coach uitkomst, weet de zwakke plekken bloot te leggen, die er toe bijgedragen hebben, dat je in de situatie zit, waar je nu zit. Interventies maken je bewust van jezelf en de dingen die jouw niet langer helpen, en wat je dan anders kan doen om zo vanuit je eigen kracht weer te kunnen leven.

“Hoe zou het zijn om de eigen regie te hebben?

Die momenten van ontspanning en rust

weer te mogen ervaren, gelukkig zijn

met wat je doet en met je wie bent.”

 

Burn-out …of toch niet?Om dit te realiseren, kun je je te laten ondersteunen door een coach, en dan ben je bij Pure-You aan het juiste adres. Vanuit eigen ervaring met burn-out, opleiding tot coach, passie je te helpen in je gezondheid en passies voor vitaliteit, voeding en psychologie, sta ik voor je klaar om samen het proces door te gaan van herstel. En liever nog, dat ik je bespaar om zo ver te komen, dus het motto ‘beter voorkomen, dan genezen’ gaat zeker op vanuit preventief oogpunt.Burn-out …of toch niet?

Hiervoor heb ik de Energy-Boost-Sessie, die in een korte tijd kennis laat maken met mijn manier van werken, mijzelf als persoon en de tijd om te zien of het klikt tussen jou en Pure-You.

Kwaliteit, openheid, vertrouwelijkheid en persoonlijke aandacht staan voorop en dat werkt het meest effectieve voor jou als je je prettig voelt bij je coach.


√ vrijblijvende kennismaking

√ gericht op jouw oplossing

 energie-check

 advies n.a.v. die energie-check

√ incl. 1 uur volledige aandacht voor jouw probleem

🙂 Ja, ik wil een gratis Energy Boost sessie (twv 195 euro)


Geschreven door Natascha Overhof, een collega-ondernemer en tevens client bij Pure-You

Claudia Thiessen heeft een mooie slogan: In je eigen kracht, zodat je met stress lacht! 

Toen ik hem voor de eerste keer hoorde moest ik er wel mee lachen, vond hem wel grappig gevonden. Maar week na week hoorde ik niet alleen dezelfde slogan (of een andere ludiek variatie erop), maar zag ik aan Claudia zelf hoe ze het grootste voorbeeld van haar eigen bedrijf is. 

We kennen het allemaal wel, drukke agenda’s, niet lekker in je vel, gevoel dat je weleens tekort schiet, moeite om alle ballen in de lucht te houden, innerlijke onrust, slapeloze nachten. Maar als je ondanks deze situaties toch zo ontspannen en relaxed om 06:30 uur het Novotel kunt binnenwandelen en mij mee kunt nemen op die relaxheid…..nou laat ik het zo zeggen….toen ik zelf met een vraagstuk, waar ik maar niet uitkwam, rondliep hoefde ik niet lang te denken om een afspraak bij Claudia te plannen. 

Eerst het intakeformulier digitaal van te voren ingevuld, waardoor we geen kostbare tijd verloren tijdens de sessie. 

Na de eerst 10 minuten in de prettige behandelkamer waarbij ik nog al over te place was omdat ik eigenlijk zelf niet eens goed wist wat ik nu precies wilde bereiken, wist ze me gestructureerd daar te brengen waar ik wezen moest. Met goed gestelde vragen kwamen we steeds dichter bij de kern waar het om draaide. Geen enkel moment heb ik me ongemakkelijk gevoeld en ondanks dat ik de eerste keer nog een beetje met een gevoel naar huis ging, ohhh was het dit al? heeft ze toch een en ander aan het werk gezet. Want in de weken tussen de afspraken in werkte hetgeen we in de sessie besproken hadden soms bewust en soms onbewust door. Dus toen ik na een paar weken voor deel 2 naar binnen ging, kwamen we eigenlijk na 20 minuten al bij het antwoord op de vraag waar ik dus een maand of 2/3 mee gelopen had. 

Ik weet niet hoe ze het gedaan heeft, maar ik kan je vertellen dan ik nog nooit zo snel een antwoord gevonden heb. Dus ik weet wel dat als ik nog eens ergens mee loop, ik niet lang hoef te wachten en gewoon een sessie bij Claudia boek. 

“Kortom, zoek je nog een antwoord op je vraag,

Boek een sessie bij Claudia, zij helpt je graag.

Door de mist in je hoofd toch komen bij waar het om draait,

Want bij Pure You worden al in sessie 1, kleine kernzaadjes gezaaid.

En ben je dan uiteindelijk daar waar je wezen moet,

Hoor je Claudia’s vertrouwde stem zeggen; dat doe je goed.

Daarna loop je weer vrijer en blijer je leven door,

Dat kun je alleen bereiken met een goed coach hoor.” 

Dus ik kan Claudia van harte aan iedereen aanbevelen!

Dankjewel!!

Natascha Overhof

snel en effectief mijn vraagstuk helder - Natascha Overhof

Rust in mijn hoofd

Alles sessies van de training hebben indruk op mij gemaakt, ik zag de training als een avontuur in mijn zoektocht naar meer rust in mijn hoofd. Door het luisterend oor en de feedback die Claudia mij gaf, heb ik de training als prettig ervaren. De rust die ze uitstraalt draagt op een positieve manier bij. Ik hoopte meer rust in mijn hoofd te krijgen en dat is me gelukt.

 

rust in mijn hoofd - Ingrid

Patronen doorbreken

Ik heb Claudia ervaren als een kalme en rustige persoonlijkheid, die je door gerichte vragen laat nadenken over dingen die je op de automatische piloot doet. Door die bewustwording helpt het bij het doorbreken van (niet langer helpende) patronen.

patronen doorbreken - cursist

Uit mijn dal van burn-out

De reden om een traject bij Pure-You te gaan volgen, was vanwege burn-out klachten. Het traject heeft mij geholpen om uit mijn dal te klimmen.

uit mijn dal van burn-out - Anja

Meer tot rust gekomen

De reden om deel te nemen aan de groepstraining was om minder onzekerheid te ervaren nu en in de toekomst. En om meer tot rust te komen. Door de oefeningen die aan bod kwamen en het oefenplan voor de tijd na de training, kan ik die oefeningen ook blijven toepassen en kom ik weer meer tot rust.

meer tot rust komen - anoniem

Vertrouwen, respect en aandacht voor jezelf

Ik volgde de 8-weken training Mindfulness en het is een cursus waar aandacht voor jezelf, respect en accepteren van jezelf en anderen voorop staan. De reden tot deelname was rust terugvinden voor mezelf en doordat ik me nu goed kan afsluiten van de omgeving of beter kan focussen, lukt dat ook.

vertrouwen, respect en aandacht voor jezelf - G. van de Hove

beter zicht op mijn leven

Ik heb Claudia als een goeie trainster ervaren, staat open voor alles en iedereen. Ze straalt enorme rust uit. De insteek voor mijzelf was om rust en orde te krijgen over mijn lichaam en mijn dagelijkse doen en laten en dat is gelukt. Ik heb vooral beter zicht op mijn leven gekregen en dat geeft houvast.

beter zicht op mijn leven - Niek Derks

helder tot mijn eigen kern – anoniem

De trainingen worden op een prettige wijze gegeven. Claudia gaat in op persoonlijke ervaringen en stelt goede en open vragen om tot de kern te komen. Het heeft mij meer helderheid over mezelf gegeven, waarvan de uitkomst na de groepstraining anders was dan dat ik vooraf kon bedenken. Het heeft mij helderheid gegeven over mezelf – namens een deelneemster van de groepstraining voorjaar 2018.

helder tot mijn eigen kern - anoniem

’t heeft me echt geholpen

De ondersteuning die Claudia biedt vanuit haar expertise als coach, heeft me meer dan ooit geholpen. Ik heb al veel ondernomen om me beter te gaan voelen, mindfulness heeft hier tot nu toe nog het meeste aan bijgedragen. Praktische tools om te gebruiken wanneer ik me niet goed voel of heel erg gespannen ben, door het toepassen van die tools, kan ik weer ontspannen. Hierdoor kost alles wat ik doe minder inspanning en hou ik meer energie over voor andere dingen te ondernemen.

Peter

In mijn eigen kracht

Goeie training, 9,5!

Ik heb Claudia ervaren als een rustige persoon, de trainingen werden goed verzorgd in de vorm van structuur en uitleg. Aandacht en tijd nemen voor iemand zijn 2 woorden die me bijblijven, voor haar als coach. Dit heeft bijgedragen aan een prettige sfeer en zelf ben ik rustiger geworden en sterker (sta meer in mijn eigen kracht). Ik kan nu omgaan met moeilijke situaties en onzekerheden. Ik ben iemand die veel in mijn hoofd zit, alles wil beredeneren en daar had ik last van. Constant kijken of het goed doe in de ogen van anderen, zonder mezelf daarin te betrekken. Ik ging over grenzen heen, ten koste van mezelf. Nu heb ik geleerd door het volgen van een mindfulness-training bij Pure-You waar die grenzen liggen en kan daar nu ook goed voor gaan staan.

Daar waar ik eerder vanuit emotie reageerde ervaar ik nu een keuze en dat geeft minder twijfel en meer rust.

In mijn eigen krachtAnoniem